Hermien Wiselius

Coaching kent veel vormen en werkwijzes. De basis van mijn wijze van coaching is gelegd bij de coachopleiding van ‘de school voor coaching’. De verdieping is ontstaan bij de coachopleiding van ‘move a mountain bewustzijnstrainingen’ en diverse vormen van coaching die ik gevolgd en gegeven heb. Daarnaast ben ik sinds 2020 gecertificeerd Strenghts Coach, waarbij ik me richt op het herkennen, waarderen en inzetten van je talenten tot sterke punten. Daarbij kijken we met name naar je werksetting.

In mijn coaching sluit ik aan bij de vraag waar je mee komt en bespreken we welke werkwijze en insteek het beste past bij waar jij nu bent, wat je vraag is en wat je daarbij verder kan brengen.

Mijn start als coach is begonnen bij het adviseren en coachen van (startende) ondernemers.  Daarbij ontdek je wie je als persoon bent, om met je bedrijfsidee in deze markt inkomen te kunnen verwerven. Een mooie zoektocht naar je drijfveren en essentie van wie je bent en van wat je daarvan wilt inzetten en hoe dit dan vervolgens werkt als ondernemer. Daarbij hoort ook een praktische, reflecterende en confronterende kant. Dat helpt om stappen te zetten en te begrijpen wat je soms weerhoudt. Ik vind het mooi om in dat proces met je op te lopen en je eigen proces te verdiepen en te versnellen.

Daarna ben ik als adviseur, leidinggevende, directeur, bestuurder en toezichthouder gaan ontdekken hoe ik mijn coachende stijl kan benutten in contacten en gesprekken in de organisatie en daarbuiten. Daarbij gaat het om het reflecteren op je eigen rol en bespreken waar er ruimte zit in het reageren en acteren in het samenwerken met anderen. Dit type gesprekken leiden regelmatig tot een verdieping en ervaringen die maken dat medewerkers open staan voor coaching. Dat maakt dat verwijzing naar een coach van buiten de organisatie op zijn plaats kan zijn. Zo blijven de rollen voor iedereen zuiver.

De rol van strengths coach past goed bij deze rol van leidinggevende om het gesprek aan te gaan hoe medewerkers in de context van de opgave van de organisatie en het team waarmee ze samenwerken juist dat doen waar ze goed in zijn en zo hun talenten kunnen ontwikkelen tot sterke punten en in de samenwerking met anderen omgaan dealen met de talenten die ze minder in huis hebben.

Omdat ik die coachende rol zo boeiend vind, ben ik me naast mijn rol als adviseur, directeur, bestuurder en toezichthouder weer gaan richten op het coachen van mensen buiten mijn werksetting. Het is inspirerend om in coachtrajecten met mensen uit diverse branches en rollen aan de slag te gaan met hun vraag. Wat speelt er? Waar zit de onrust of onvrede? Waar zit het verlangen? Een zoektocht naar kwaliteiten, wijsheid en ruimte. Je ontdekt dat je die gedurende je leven in meerdere of mindere mate bent kwijtgeraakt. En dat je die zo goed kunt gebruiken en in kunt zetten in je werk,  dagelijkse leven of bij het maken van essentiële keuzes.

We kunnen samen op onderzoek uitgaan. Je kunt bewust worden hoe je van kinds af aan geacteerd hebt. Je kunt je laten verrassen wat je allemaal in je hebt en hoe je dat van dienst kan zijn in je huidige leven. Dat levert mildheid op en een gevoel van rijkdom.

De aanpak is uitnodigend. Het gaat met stappen die passen bij jou en zo af en toe mag ik je verrassen.

Ik hoop je te mogen ontmoeten en deze weg met je mee op te lopen.

Hermien Wiselius