Strengths coaching

Ontdek je sterke punten

We zijn zo gewend ons te richten op wat we anders willen, welke competenties we moeten ontwikkelen en hoe we moeten omgaan met onze zwakheden. Je kunt ook beginnen bij onze talenten die we van nature hebben. En wat geeft het een energie en inzicht en ruimte voor een andere aanpak als je daar start.

Als Gallup Certified Strengths Coach breng ik samen met jou je talenten en sterke punten in kaart. Zo ontdek je waar je van nature goed in bent en hoe je deze talenten meer in kunt zetten zodat je vooral kunt doen waar je goed in bent. Na een kennismakingsgesprek start je dit traject met de StrengthsFinder vragenlijst, ontwikkeld door Gallup en gebaseerd op jarenlang onderzoek. We bespreken de rapportage die je ontvangt over jouw talenten met een top 5 en vervolgens alle 34 talenten in volgorde van belangrijkheid. We bespreken deze talenten, hoe ze voor jou tot uiting komen en hoe je ze al inzet en meer in kunt zetten als sterke punten in de samenwerking met je collega’s en gericht op de opgave waar je voor staat. Door hier bewust mee bezig te zijn ga je anders kijken naar situaties in je werk. Je ontdekt hoe je hiermee om kunt gaat en wat je insteek is om iets gerealiseerd te krijgen. Zo kun je werken aan je ontwikkeling vanuit je talenten en sterke punten. Dat geeft energie. Wat zou het mooi zijn als je meer kunt gaat doen waar je goed in bent en hoe jij tot je recht komt in het team en de organisatie waar je werkzaam bent. In een traject van  één of vier gesprekken krijg je extra inzicht en handvatten hoe je hiermee aan de slag kunt gaan en vanuit een positief perspectief je talenten kunt benutten om effectiever te worden met meer werkgeluk. Interesse, neem dat contact op voor het maken van afspraak voor een kennismakingsafspraak. Contact

Waar gaat het Gallup StrengthsFinder assessment eigenlijk over en waar zit de toegevoegde waarde?

Het is een ‘sterke punten’ assessement door Prof. Donald Clifton ontwikkeld en gebaseerd op de positieve psychologie vanuit de visie dat we ons meer gaan richten op wat er goed gaat en hoe je je talenten die je van nature hebt kunt inzetten. Het is ontwikkeld met als doel persoonlijk ontwikkeling kracht bij te zetten. De vragenlijst is ontwikkeld en blijft in ontwikkeling op basis van wereldwijd onderzoek. Het is belangrijk dat je naast het maken van de vragenlijst en het lezen van de rapportage over je 34 talenten en de top 5 daarbij in een gesprek duiding krijgt over de individuele talenten, de volgorde en de onderlinge relaties en wijze waarop je deze talenten herkent, leert waarderen en inzetten. Juist de gesprekken over herkennen, waarderen en met name toepassen heeft een duidelijke meerwaarde op wat je al kent van jezelf. Het verruimt je blik en je mogelijkheden voor jezelf en in interactie met anderen. Het gaat om het investeren in je sterke punten en het managen van je zwaktes. Het is gericht op persoonlijke effectiviteit van individuen, teams en organisaties. Als we onze meer richten op het inzetten van onze talenten, dat wat je van nature goed kunt, zijn we meer betrokken en bevlogen bij wat we doen en effectiever in wat we doen.